来源:抓影网  作者:抓影达人  时间:2019-09-12 03:09:41  神评论

由艺人锺景辉、吴岱融蒋志光、张振朗和黄心颖主演的TVB剧集《牛下女高音》之前因黄心颖偷食人夫许志安事件而被抽起,及后又有指会安排江嘉敏顶替黄心颖一角重拍,可惜最终重拍无望,像似永不超生一样。

不过凡事都有惊喜,此剧最后居然击败了其他剧集如《C9特工》、内地剧《鳯奕》,摇身一变山鸡变鳯凰,成为台庆剧之一,并铁定于10月7日晚上八时三十分播出,一共三十集,而最重要一点是TVB终于放生黄心颖!就此一役,黄心颖可能会重归幕前。

展开全文

监制:通知她都没有回覆

而《牛下女高音》监制黄伟声接受东网独家访问时,提到此剧是黄心颖放生第一役,问心颖是否会返港配合宣传?黄伟声谓:“我点搵佢呀!我都搵佢唔到。(公司有冇甚么指示?)公司冇讲过啲乜,冇话唔畀佢宣传,不过我曾经Whatsapp过佢,通知佢个剧出街嘞!但佢都冇覆我。而且我哋呢套剧主要嘅戏都唔系喺佢嗰度,系喺锺景辉、蒋志光唱家班嗰度。”

他坦言上周五才接获通知:“啱啱先完成宣传短片、开完会,净番几个礼拜,都比较急。(心颖返嚟协助宣传?)佢都唔喺香港。”

完全冇删减戏份

问到女主角缺席宣传,会否有影响?黄伟声表示:“其实套剧最主要系讲锺景辉搵返7个四十几年冇见嘅徒弟,大家重温以前唱歌嘅快乐时光,呢个先系主线,而佢哋一齐去搵好好听嘅女高音。(女高音唔见咗?)女高音可能系车婉婉罗冠兰都得㗎。”问到可有删减心颖戏份,他表示:“完全冇,足本版30集。”

韦家雄自弹自唱

而演员之一的韦家雄亦现身电视城化妆间,韦家雄对于剧集终见天日大感高兴,且谓:“抵我将仅有几个chord都攞埋出嚟,我会自弹自唱嘅。”

吴岱融赞题材励志

而剧集《牛下女高音》的男主角吴岱融得闻消息当然开心,他回覆东网称:“最紧要系能够出番街,绝对系开心事,加上近日嘅日子(乱世时期),好啱播呢套剧,佢题材好励志、正面,内容主要系讲我哋一班中佬,锺景辉系我哋老师,佢返嚟鼓励我哋唔好放弃,虽然我哋有一定嘅年纪,但都要继续追求梦想,不放弃人生,唔好咁容易灰(心)!”

相关影讯

热门影片

  • 最好的安排

    主演:颖儿/付辛博/王耀庆/赵子惠/李涓/李颖/张亦驰/赵予熙

    类型:国产剧

    上映:2018年

    状态:更新至40集

  • 神偷奶爸3

    主角:史蒂夫·卡瑞尔/克里斯汀·韦格/崔·帕克/米兰达·卡斯格拉夫/拉塞尔·布兰德/迈克尔·贝亚蒂/达纳·盖尔/皮艾尔·柯芬

    类型:动画片

    上映:2017年

    状态:

  • 凡人的品格更新至45集
  • 小楼又东风更新至46集
  • 非诚勿扰2018-12-29期
  • 鲁豫有约2019-07-05期
  • 猎场更新至58集
  • 极光之恋更新至59集
  • 传奇大亨更新至42集